19 декември 2007

Отровна питейна вода - за бели зъби!

Българския Стоматологичен съюз е предложил проект за флуориране на питейната вода, който е одобрен от Комисията по здравеопазването към парламента на 29.11.2007 г. Според стоматолозите така зъбите на българите ще станат по-бели и по-здрави.... Дали?
(тук малко повече за проблема)
Флуорирането на питейна вода до сега е практикувано само в държавите с катастрофално бедно население без необходимата хигиенна култура. Преустановява се в Ирландия и Испания, в останалите европейски държави е забранено, защото вече се знае че е вредно.
Защо флуориране? Активният флуор има антимикробно действие, заради което се съдържа в почти всяка паста за зъби. Нека да обясним сега на стоматолозите и на комисията по здравеопазването как протича миенето на зъби: 1) хващате четката за зъби и изстисквате паста; 2) чрез поредиза зяпания, озъбвания и специфични за вас гримаси изтърквате всичките зъби; 3) изплювате пастата за зъби и изплаквате. Обърнете внимание на точка 3 - изплювате пастата, не я гълтате! В проекта на стоматолозите обаче, трябва да гълтаме флуор, независимо дали искаме или не.... Изобщо тези хора наясно ли са как да си мият зъбите???
Е, как ще станат по-здрави зъбите от факта че се наливаме с отрови? С поглъщането флуорът попада в стомашно-чревния тракт и променя нормалната му микрофлора - "полезните" микроорганизми се заменят от "вредни". Неизпитата вода изтича в канализацията и попада в природата, като се превръща в отрова за много организми.
Ако не желаете да пиете отровна вода, дайте гласа си тук:
http://www.grazhdani.eu/peticija.php

Няма коментари:

Публикуване на коментар