03 юни 2013

Правителството на Орешарски - защо не му вярвам

Честито ви правителство. Правителство на нова тройна коалиция, избрано от 10% от гласоподавателите в България.
Ако си спомняте, преди това имахме друго правителство на тройна коалиция, начело със Сергей Станишев.

Какво направи онова правителство? Да обобщим:
Правителството на Сергей Станишев разпродаде държавните защитени територии на частни олигарси. Тогавашният земеделски министър (Нихат Кабил) раздаде защитени територии (от Черноморието и Рила) чрез престъпни заменки. Например най-големият черноморски плаж "Камчийски пясъци" беше продаден за жълти стотинки на Райфайзенбанк. Тогавашният министър на околната среда Джевдет Чакъров позволи застрояването на националните паркове Пирин и Рила, и направи опит за заличаването на Природен парк Странджа. Стигна се до там, че правителството саботира приемането на мрежата Натура 2000, за да прехвърли възможно повече държавна земя в ръцете на олигарсите. Тогавашният премиер Сергей Станишев лично откри незаконен лифт в Национален парк Рила и уреди брат си Георгий да застроява защитена местност Карадере. Тогавашното министерство на здравеопазването се опита прокара закон, според който да отровят питейната ни вода с флуор. По време на Станишев бяха построени незаконно лифтовете на Картала и Паничище, беше започнато незаконното застровяване на защитена местност Иракли, беше позволено на Цеко Минев да изсича вековните мури в Национален парк Пирин. Пак при същото правителство беше направена и престъпната сделка за унищожаването на брега на Божурец и превръщането му в голф-игрище. Ако продължа с греховете на онова правителство, няма да ми стигне мястото в блога. А по-късно се разбра, че е имало и страшни далавери от АЕЦ "Белене". И всичко това за наша сметка.

Какво се случи за петте дни, откакто имаме ново правителство на тройна коалиция:
  • Орешарски обяви, че отново ще крадат, като възродят безполезния и опасен проект АЕЦ Белене.
  • Новият министър на околната среда и водите Искра Михайлова заяви, че може да разрешат отново проучванията за шистов газ (сиреч да ни тровят за да разберат дали е вредно). С недомлъвки и половин уста спомена за незаконните лифтове, за диалог с нарушителите така, че да е от взаимна полза (???) и за евентуален временен мораториум на застрояването на плажовете (сиреч докато те си откраднат плажове).
  • Новият министър на здравеопазването пък обяви, че ще свалят забраната за пушене в заведенията за обществено хранене. Така де - за какво ни е да дишаме?
  • И като капак Орешарски заяви, че хората, които са против това правителство, са платени лумпени. Същите тези хора, чийто протест беше яхнат от БСП.
Това се случи само за 5 дни! Ами за следващите? Е, как да искам това правителство? Не го искам! Изборите бяха, за да бъде избран парламент според това, което искат хората.
Изборите бяха манипулирани, и докато се раздуваше лъжата за уж фалшиви складирани бюлетини в деня за размисъл и в деня на изборите, в същото време се забравяха да се пребоят част от гласовете на избирателите, и отново вървеше алъ-веришът с гласове за големите партии.
Общо гласуваха 50% от избирателите. За БСП гласуваха 20%, или общо 10% от всички избиратели.
Не съм съгласен моята държава да бъде управлявана от правителство, избрано от 1/10 от избирателите! Искам нови избори, този път нормални и честни.
Не мога да вярвам на една безпринципна коалиция, формирана от комунисти, фашисти и псевдоетническа мафия. И не очаквам нищо добро, докато това правителство е на власт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар