29 юли 2013

МВР потвърди това, което се знаеше .. и излъга

След като в Интернет беше разпространен запис, в който ясно се виждаше как ченгетата сами си трошат стъклата на депутатския бял автобус, МВР потвърди, че точно полицаи са направили золума. А след това уточниха, че стъклото било пукнато, та за безопасност го чупели някой дептат да не се порежел.
Доколкото ми е известно, стъклата на автобусите могат да стоят пукнати и да са безопасни. На тази кълка лежат МВР и БДЖ - всики можем да изредим дълги списъци от автобуси и мотриси с пукнати стъкла, които не са спрени от движение.
От друга страна, на видеото личи, че нищо пукнато няма, преди да започнат да го трошат отвътре. Ако е имало пукнатинка, тя може да е била съвсем малка, даже може да е била фабричен дефект. Съмнявам се, че на ченгетата точно в момента им е било до инспекция по изправността на автобуса.
Така че, освен оставката, ще искаме и съд за министъра на вътрешните работи.

Малко по-късно МВР съобщи, че предишното съобщение не е съобщено, и че в рейса е нямало нито едно ченге, а само шофьор. Обаче на снимките и видеото ясно се виждат полицейски щитове зад стъклото.
Въпросът е: Какво правят полицейски щитове в авятобус без полицаи?
Твърди се, че в автобуса са се возили депутати и министри. Някак не ми се вярва да е имало министри без полицаи.
Освен това се вижда, че прозорецът се троши от вътрешната страна. Ако не са полицаите, значи са били министрите. Няма как да е шофьорът.

Предполагам, следващото съобщение на МВР ще е преди полунощ и тогава ще твърдят, че рейсът е возел протестиращи...

Няма коментари:

Публикуване на коментар