12 март 2009

ДАГ кандиса - няма да има политически уволнения в природните паркове

След като работата се разсмърдя достатъчно, ДАГ се отказаха от политическите уволнения на директорите на трите най-големи природни паркове в България.
подробности - в Дневник
Накратко: всичко започна от "инвестиционните планове" на няколко мафиотски боса - Цеко Минев във Витоша, камара мафиоти в Царево и ДПС във Враца. Проблем за разпищолването на мафията обаче бяха и продължават да бъдат трима души със железни принципи - директорите на сътветните природни паркове. За да бъдат елиминирани, локалните мафиотски лидери поръчаха на ДАГ да ги уволнят. Само че хората в България не спят и работата доста се разчу. Започнаха протести и други форми на изразяване на недоволство, защото на всички започна много, ама наистина много да ни омръзва от "инвестиционните" маймунджилъци на нашата разпищолена мафия.
Мафиотите направиха всичко по силите си, за да омаскарят подготвените за уволнение директори. Даже си измислиха псевдо-еко-организация, начело на която застана Вежди Рашидов. Няма две мнения, че е велик скулптор, но в същото време е фурнаджийска лопата, която се нагажда към съответния спонсор. В кариерата му са Банка Моллов (нали си спомняте - онези, които през 90-те избягаха с парите на клиените си), ДПС и ... накрая (след театралното отказване от Доган) ... пак ДПС (по-точно спонсорите на ДПС).
В крайна сметка обаче, натискът на гражданското общество надделя, и резултатът е налице. Цеко скиора ще трябва да си седне на задника и да разбере, че Витоша не е негова. Кметовете Петко Арнаудов и Иван Иванов от БСП ще трябва да се примирят с факта, че нямат право да подаряват морския бряг на мутри от ДПС срещу "скромни подаръци".
Нека от тук нататък мошениците от властващата коалиция да си имат едно наум - ние в България не пасем трева! С времето нетърпимостта към далаверите с природни ресурси нще става все по явна. Рано или късно виновните ше платят за престъпленията си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар