16 октомври 2010

трети месец без комуникации

През месец август имах глупостта да платя месечната си такса за кабелна телевизия и интернет. Абонат съм на фирмата DCC (живея в Пловдив).
Проблемът обаче е, че собствениците на тази фирма бяха две мутри. Скараха се и си основаха 2 отделни фирми. И като уважаващи себе си мутри, двете фирми започнаха взаимно да си режат кабелите и да си крадат клиентите. През август нямахме интернет, въпреки че си платихме редовните 40 лева. В началото на септември ни открадна едната фирма-наследник, наречена "ТВ-сат ком". Поискаха да им платим в началото на септември за два месеца напред, за да получим услугата. Платихме, след което пак нямахме интернет. В средата на септември ни открадна другата мутренска фирма ("DCCorporation") и поиска пак да си платим, нищо че вече сме платили за два месеца. Те не знаели, че има друга кабелна компания и не важало какво сме платили преди това. Казаха че трябва да платим пак, независимо, че вече сме платили три месеца, през които не сме получили заявената услуга. В офисите и на двете фирми свиват рамене и не им пука. За какво да им пука, като вече са чопнали мангизите от няколко хиляди абоната?
Мутренска държава сме и това е.
В крайна сметка, аз повече няма да плащам нито на DCC, нито на "тв сат ком", нито на "DCCorporation". Сменям доставчика. До тогава ще карам на мобилен интернет. Не е толкова бърз, но поне знам, че получавам това, за което съм платил.

Няма коментари:

Публикуване на коментар