21 юни 2011

Перелик – природен резерват

Инициативен комитет „Перелик-Мурсалица – природен резерват”
Съобщение за медиите:

Перелик – природен резерват

Олигархията унищожава европейски птичи местообитания

Масивът Перелик –Мурсалица в Родопите да бъде обявен за природен резерват, а в района между Смолян, Девин и Сатовча да се създаде природен парк, настоява инициативен комитет от биолози, социолози, лесовъди, хидролози, географи и местни природозащитници.
Сега масивът Перелик е заграбен чрез заменки от олигарха Кирил Асенов, който си е построил там незаконна луксозна вила, представяна от него за селскостопанска барака и кани за концерти на нея други свързани с него олигарси, които са му съдействали да получи земите, както и посланици.
Асенов е унищожил десетки птичи местообитания на птици под закрилата на Европейския съюз в заграбените от него земи.
На 01.07. 2011 г във връзка с тези нарушения на европейското право на мястото на заменките му на Перелик идва мисия от депутати от Комитета по петиции на Европейския парламент.
Инициативният комитет ще покаже пред евродепутатите как с покровителството на бивши и настоящи министри на Перелик се унищожава европейското природно наследство.
В сряда, 22.06.2011 г. от 10.00 часа инициативният комитет „Перелик – Мурсалица - природен резерват” ще даде брифинг за журналисти пред сградата на Върховния административен съд в София, където членовете му защитават в съдебно дело природата в планината от Кирил Асенов.

За контакти
Васил Къдринов
Координатор на Инициативен комитет „Перелик – Мурсалица - природен резерват”, 0889 032 954, 0878 201 863

Няма коментари:

Публикуване на коментар