21 октомври 2011

Избори 2011 - няма читави кандидати, но трябва да се гласува


Отново избори. И отново кандидати, които не стават даже за затвора. Част от политическите сили изиграха празничен кючек след убийството на момчето в Катуница и си направиха цялата предизборна агитация от тази трагедия. Други пък забравиха, че са участвали в една тройна коалиция, в която крадяха като невидели. Най-наглата прослойка от тази пасмина даже тръбят, че "се срамуват" от хала до който са ни докарали и по тази причина, понеже са се засрамили, искат пак да им дадем зелника. Властващите пък показаха, че не могат да се справят с мафията, и по тази причина планират да узаконят кражбите на държавни защитени територии.
Очертава се ниска избирателна активност и традиционното купуване на гласове. За първи път не съм сигурен точно за кого ще пусна бюлетината. В едно съм сигурен - този път няма да ме интересуват политически сили, а само това, дали кандидатите нямат криминално минало. Естествено, кандидатите от изброените по-горе политически сили автоматично отпадат от избора ми.
Със сигурност много хора няма да си направят труда да отидат до избирателните секции, защото смятат, че "мачът е купен". Мачът със сигурност, ще е купен, ако не гласуват.
Нека всеки който мисли, че изборите са по някакъв начин нагласени, да отиде и да пусне вот, който да е противоположен на очаквания. Ако нямате прогнози, просто се завлечете до там и задраскайте нещо случайно. Важно е, защото това е смисълът на демокрацията. В крайна сметка, поговорката "глас народен - глас Божи" е вярна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар