20 октомври 2011

Нона Караджова е служител на Мафията

Защо мисля това? Ами вижте тук:
Незаконните писти над Банско ще работят, обяви Караджова

Договорът за концесия на ски пистите в Банско с фирма "Юлен" е абсурден и трябва да бъде актуализиран, каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Тя обаче потвърди, че пистите ще работят. Сега експерти на екоминистерството и "Юлен" са извадили големите карти и обсъждат колко дълги всъщност са пистите в района - дали са 90 или 130 километра, добави министърът след заседанието на кабинета. В момента, в който стигнем до консенсус, надявам се да не стигнем до съда, ще има предоговаряне на условията по договора, каза Караджова, цитирана от БТА. По думите й до месец, месец и половина ще бъдат решени техническите въпроси в спора.
Незаконните писти край Банско ще работят през зимния сезон, категорична е екоминистър Нона Караджова, цитирана и от БНР.
Правителството вече предложи да се направи законодателна промяна, с която да регламентира незаконно ползване на близо 65 хектара от природен парк "Пирин" над Банско от фирма "Юлен" АД.
Според неправителствени екологични организации площта на ски-зоната е многократно превишена спрямо предвидената в договора на концесионера. Поради това еколозите организираха протести срещу лифтовете в Пирин.
Юристи твърдят, че проблемът може да бъде решен с промяна на закона за концесиите, като се даде възможност за предоговаряне.
Другото решение било да се прекрати концесионния договор, но това на практика означава, че ски-зоната ще бъде затворена поне за 5-6 години. Ако площта на ски-зоната се намали до разрешените граници, това ще означава да се събарят лифтове и да се затварят писти.

Значи, за да не претърпи загуби мафията на Цеко Минев, доказано незаконните писти ще работят и този сезон. Нали точно незаконните писти трябва да се затварят и премахват? Защо са тези дертове на министърката, че ски-зоната няма да работи? Тя кое мнистерство управлява?

Преди месец пък, Караджова обяви, че няма никакъв проблем за "Супер Перелик".

Какво друго да кажа за Караджова при това положение?


Няма коментари:

Публикуване на коментар