19 април 2012

Събарят "Златна перла"? Не бързайте да се радвате - ще бетонират!

Вижте тук:

На мястото на "Златна перла" може да бъде построен нов комплекс
В новия устройствен план на община Царево, който в момента се обжалва в съда, е предвидено строителството на ново вилно селище

Територията, на която е разположен ваканционният комплекс "Златна перла", който в момента е в процес на събаряне, е включена в обхвата на новия устройствен план на община Царево.
Това каза пред Би Ти Ви директорът на Регионална дирекция за национален строителен контрол за Югоизточна България Георги Георгиев.
По думите му зоната е предвидена за изграждане на вилно селище, което означава, че на мястото на сегашния комплекс може да се появи нов, но с други параметри.
Заповедта, с която е приет устройственият план, в момента се обжалва в съда, уточни той.
Георгиев посочи, че все още там не може да се строи.
Директорът на РДНСК добави обаче, че ако се приеме устройственият план, ще може строителството да се поднови, макар и не в сегашния мащабен вид.
Възможността нов комплекс да замени стария беше потвърдена и от кмета на Царево Георги Лапчев.
Незаконното вилно селище "Златна перла", чието разрушаване започна вчера, попада в чертите на природен парк Странджа. То е разположено на самия бряг на морето.

Така че вече се изясни защо "Краш 2000" събарят незаконния си строеж - те просто ще построят по-високи сгради на мястото на съборените

Няма коментари:

Публикуване на коментар