27 ноември 2012

В Банско вече не харесват Цеко

Във Facebook ми попадна едно писмо, в което личи, че даже Банскалии вече са усетили колко ги пързалят от ПИБ и Юлен АД.
Според споделената информация, писмото е изтеглено след натиск от Цеко Минев писмото е изтеглено. Цеко Минев се обаждал и рязал глави.

По-долу е това изключително интересно писмо:


До г-н Икономов
До г-н - Цеко Минев

Безспорно е, че дължим много на фирма ”Юлен”,”Балкан Холидейс” и г-н Минев за смелостта и визията, които показаха, инвестирайки в Банско. Нямаше да е същото Банско, ако не бяха милионите е
вро инвестирани в нашия град. Мисля, че е важно никога да не забравяме важността на тяхната инвестиция.

Бихме искали обаче да обърнем внимание на важността на малкия местен бизнес в Банско. Банско, като курорт, има нужда от разнообразие за да остане жив и интересен курорт. Уникалната култура, атмосфера и стил на Банско са толкова важни, колкото лифтовата инфраструктура. Защото инвестицията е направена точно за това ,че Банско (не Добринище , Пампорово , Боровец ) и планината са едно уникално съчетание на дух и природа,което се среща само в Банско на много малко други места в света .

Напълно разбираме, че Юлен трябва да защитава инвестициите си, но усилията да се премахне малкия местен бизнес от туристическия пазар са притеснителни. Затварянето на всички местни ресторанти в планината изглежда са началото на тенденция, която води към монопол. Тази година натискът върху ски гардероби и училища е невероятно голям.Ски карти за инструктори от 5000лв. са непосилни за местните ски училища и ще ги доведе до фалит.Освен това, новата организация за преориентиране на движението на хората до кабинковия лифт , ще спре достъпа до техните обекти .
Отстъпките, които „Балкан Холидейс” за ски ваканции с включени ски карти са невероятни, което пък прави ски почивките в местните хотели непривлекателни.
Бихме искали да знаем цените на ски картите преди откриването на сезона –поне два месеца по- рано, да има отстъпки за семеен пакет, ученици и студенти.

Бихме искали да има бонусна схема за продажба на ски карти за хотелите и облекчена схема за издаване на ски карти за гости на хотелите ни , когато хотелът се ангажира със закупуването им.Бихме искали ски карти да се продават за следващия ден в края на предишния през всички дни от седмицата.

Цифрите са като мисия за избутване на местния бизнес извън уравнението.

В същото време сме помолени да подписваме петиция за подпомагане на Юлен за да имат повече писти и лифтове. Каква полза от тези писти и лифтове, ако нашите гости не могат да си позволят да ги използват. Няма ли да е по-добре за нас да запазим планините за летен туризъм, ако не сме допуснати до зимния.

Ако Юлен, Балкан Холидейс и г-н Минев наистина се интересуват да работят с хората от Банско, ние напълно ще подкрепим техните планове за разширяване на курорта. Обаче ще ни е трудно да подкрепим разрушаването на Национален парк Пирин, ако от това няма по-голяма полза за местните хора. В момента работим 3 месеца в годината, но тук помним Банско като развит курорт за летен и културен туризъм.

Гр.Банско
26,11,2012
Туристическа Асоциация Банско
Съюз на туристическия бизнес
Асоциация на ски училищата

Няма коментари:

Публикуване на коментар