30 август 2013

Стартира кампания в Thunderclap за оставка на Орешарски

източник: Антиправителствена Информационна Служба

Кампания в сайта thunderclap.it ще разпространява идеята на антиправителствения протест в цял свят на 4-ти септември. Кампанията позволява посланието на достигне чрез социални мрежи едновременно до огромен брой посетители по света. „Имаме по-малко от седмица, за да го направим, затова ви молим за вашата подкрепа“, написаха организаторите на кампанията.

Включването е лесно и не изисква регистрация. Как да направите това: Натиснете тук, влезте в сайта през профила си във Фейсбук или Туитър и изберете как да я подкрепите. При натискането на съответния бутон ще ви излезе прозорец с бутон „Add my support“. Натискате бутона и каузата вече е споделена.

Ето и пълния текст на инициаторите на Thunderclap: #DANSwithme:

Преди всичко бихме искали да поясним, че това не е политическа кауза. Това е кауза, чиято мисия е да обедини българския народ срещу българската политика в настоящия й вид, както и да я покаже пред света на 4-ти септември 2013-та.

На 14-ти юни 2013 г. в България се случи нещо, което накара за първи път от много време насам, над 5000 човека да излqзaт на улицата, за да протестират. В дъжда. На 14-ти юни 2013 г. българското правителство назначи престъпник (не знам дали на английски има дума за „мутра”) за шеф на Държавната агенция „Национална сигурност”, като преди това промени закона, за да направи възможно това.

На 14-ти юни 2013 г. в България се случи чудо – народът се събуди. Протестите продължаваха ден след ден, а бройката на протестиращите не намаляваше.
Заедно с това обаче не намаляваше и наглостта на нашите управляващи. Докато ние протестирахме, те назначаваха престъпник след престъпник.
За последните два месеца ние протестиращите минахме през доста неща. Беше ни вменена вина, че се разделяме от останалата част от народа, бяхме обвинени че искаме да свалим едните мафиоти от власт, за да сложим на тяхно място другите, бяхме осмивани, защото искаме оставка, но уж не знаем какво искаме да стане след това, бяхме плюти, че караме полицията да работи извънредно, бяхме бити по нареждане от същата тази полиция, с която междувременно си стискахме ръцете по време на протестите. Но за последните два месеца и половина ние постигнахме нещо голямо. Постигнахме единство и осъзнахме, че когато сме много можем много.

Остана да направим само една крачка до победата в тази изтощителна битка – да получим оставката на сегашното правителство, която толкова дълго време искаме. И ние искаме това да стане на датата 4-ти септември 2013 г.

И по тази причина се обръщаме към всички вас с молба за подкрепа. Подкрепете ни от там, където се намирате в момента. Мотото на нашите протести е #DANSwithme. Танцувайте с нас на 4-ти септември. Направете си снимка или видео и ги качете в социалните мрежи или Youtube.
Така ще покажем, че България иска ОСТАВКА и тя има подкрепата на целия свят за това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар