11 март 2016

"Спортистите" и "Прас-прес" в защита на беззаконията в България

През последните дни мафията в България отчаяно ни крещеше мантрата, че спортът е по-важен от природата и здравето ни. Спортният министър Красен Кралев обяви националните паркове за излишни, но, без да иска, призна, че концесионерът на ски-зона "Банско" е получил много повече от държавата, отколкото е платил.
И като капак на цялата идиотска пропаганда за разсипване на малкото защитени територии, се появи и едно вулгарно писмо, подписано от български спортисти. В прас-прес ги членуваха като "българските спортисти", но точно хората с достойнство не са подписали този парцал. Например, в така нареченото писмо не се откриват подписите на сестри Малееви. И няма и как да се открият - те нямат сметки в ПИБ. Та, ако говорим за подписалите се "спортисти", явно интересът им е икономически. В краткия текст са написали доста клевети, като не са спестили обидните думи по адрес на специалисти по екология, биология, лесоинженерство. Не липсва и призивът за нарушаване на закони в името на "спорта", в частност изразяващ се в подкрепа на офшорна фирма, собственост на социално слаб кипърец.
Не закъсняха и реакциите. Нормално е такава безподобна глупост, в която 50 известни личности собственоръчно се отказват от достойнството си, да бъде коментирана в социалните мрежи. Нормално е и да получат съответните епитети, които заслужават.
Вероятно в България е нормално и медиите да се включат в мозъчната промивка. И точно по тази причина, вероятно, се появи една анонимна "статия", на принципа copy-paste в много от вестниците на Прас-прес, например вестничетата "Труд", "7спорт", bultimes и подобни производни. В тази странна "статия" се заклеймява статус в личен профил на Стефан Аврамов, защото е нарекъл тези паднали в калта "спортисти" с единствения израз, който заслужават - "елитни проститутки". Коментарите бяха, че е добавил думата "елитни" за благозвучие. Комичното в ситуацията е, че тази "copy-paste" "статия" обявява за държавни престъпници всички, които са харесали въпросния статус, и във връзка с това, половината "публикация" е списък от имена (и където е възможно - с по някоя пикантерийка). Между тези имена е и моето. Да, потвърждавам - аз уважавам Стефан Аврамов, и не уважавам "спортистите", които са се подписали в парцала против еколозите. Да, аз съм абсолютно съгласен с мнението на Стефан Аврамов. Защото този човек е направил много повече за България, отколкото подписаните носители на медали.
Никой спортист не може да дава оценка за квалификацията на специалисти с висше образование. Спортистите не разбират нито от екология, нито от лесоустройство, нито от биология. Не са чели и достатъчно закони, защото ако бяха малко по-информирани, нямаше да се излагат по този начин. От момента на подписване, те загубиха уважението на голяма част от българите.

А Прас-прес нека си пише...

Няма коментари:

Публикуване на коментар