17 март 2007

Двоен опит за премахване на природен парк Странджа – необходимо е гражданско присъствие на 19 и 20.03.2007

Bългарското правителство в лицето на Министерски съвет на 15 февруари отложи за включване в европейската мрежа НАТУРА 2000 почти цялото Черноморие и огромна част от планините в България. По този начин ни обрече на загуба на природата ни, последвана невъобразими ежедневни санкции от страна на ЕС. Ето че идва ред и на безобразното посегателство върху оскъдните 5% български защитени територии.
Сега същото това правителство се опитва ДА ПРЕМАХНЕ ПРИРОДЕН ПАРК СТРАНДЖА!!!
В понеделник 19.03 и вторник 20.03 Върховния административен съд (ВАС) ще гледа делата, заведени от Фирма КРАШ 2000 (извършила незаконния строеж на Варвара) и кмета на община Царево Петко Арнаудов, които искат да обявят за нищожна заповедта за обявяване на Природен парк Странджа.
Което означава, че ако ВАС затвърди практиката си на безотговорност, която беше вече проявена при заличаването на защитена местност Камчийски пясъци, освен че България ще изгуби безвъзвратно Странджа, ще се отвори вратата това да се случи с всяка една защитена територия в България. Така че сами разбирате колко е важно да сме там заедно за Странжа и природата ни.
Понеделник 19.03 и Вторник 20.03.2007 от 9 часа пред църквата „Света Неделя" гражданско присъствие в защита на Природен Парк Странджа и всички защитени територии в България. Очакваме заседанието на ВАС да продължи до обяд.
Който иска да участва в практическата подготовка на акцията, идеийна концепция, рисуване на плакати и лозунги може да се присъедини към творческата доброволческа група - среща в събота, 17.03 от 10.30 часа на стълбите на СУ - централния вход.

Няма коментари:

Публикуване на коментар