10 април 2008

Незаконният проект "Супер Паничище" е от 2004 г.

източник: Дневник
През 2004 г., община Сапарева баня е дала 200.6 дка гори до с. Паничище на "Рила спорт" АД. Срещу това дружеството се ангажира да вложи 2.8 млн. лв. в изграждането и рехабилитацията на общински инфраструктурни обекти, които не са изброени конкретно.
Фирмата, която се прочу с намерението си да застрои района на Седемте рилски езера, година по-късно - през 2005 г., е взела и 450 дка от държавния горски фонд. Земите, оценени на 824 528 лв., са разположени на ключови за развитието на курорта места - близо до с. Паничище, по протежение на незаконно строящия се в момента път от селото до х. "Пионерска" и непосредствено до незаконните ски писти и лифт в района на хижата. Върху терените минава част от деривацията Джерман - Скакавица, има частни сгради и хижи, чиито собственици въобще не са били уведомявани от общината или земеделското министерство за сделките.
Преди дни един от адвокатите на екоорганизациите, Свилен Овчаров, заяви, че нашумелите покрай скандала в МВР братя Галеви от Дупница участват в проекта "Супер Паничище".
(вижте целия текст тук)

Няма коментари:

Публикуване на коментар