26 май 2009

Стягане на твърдия електорат в навечерието на изборите

Отново наближават избори и отново виждаме как работят комунистическите партии при стягането на електората.
Две седмици преди деня на вота за евродепутати, във всички бюджетни организации плъзна едно и също съобщение: "Няма пари, разполагаме с ограничен бюджет. Спираме всичко маловажно. Дръжте се, след изборите ако не е същото правителство ще режат заплатите и ще има съкращения".
По този начин комунягите си придърпват категория дългогодишни, но наивни служители като електорат.
Как обаче се разбра, че бюджетът е изразходван точно две седмици преди изборите, остава загадка. Дали парите са откраднати от БСП? Или може би бюджетът не е планиран правилно (отново БСП носи отговорност)? Или пък просто парите са временно скрити с цел предизборна пропаганда (пак от БСП)? Все едно, важното е, че бюджетът е орязан от БСП.
По подобен начин звучи и стягащата кампания на ДПС, която не се е променила от 1990 до сега. Доган с притеснено изражение тръби, че се готви втори "Възродителен процес". При положение, че автори на унизителния "възродителен процес" бяха комунягите от БСП, а ДПС е техен коалиционен партньор, логичният извод е, че ДПС си готви сам възродителен процес. Обаче малко от избирателите на Доган се интересуват от политика и малко от тях знаят, че този, който уж ги защитава от етническо унижение, е в коалиция с тези, които са виновни за "голямата екскурзия" през 80-те. Така че, рейсовете на ДПС отново са паркирани в Турция.
Какво се случи с третата глава на ламята - НДСВ? За разлика от първите две партии, лакеите нямат твърд електорат. По тази причина при тях психоатаката не върши работа. Останаха си само с желанието да боядисат Белоградчишките скали с жълта боя. Нищо чудно - НДСВ се прочуха с политиката си на съсипване на националните природни ресурси.
За засилване на избирателната активност триглавата ламя пусна от затвора най-различни мутри с мераци за политика. Например, Галеви отново колят и бесят из Дупница. Сиреч псланието е: "гласувайте за нас, за да не дойдат те".
Ето какво мислят хората за тазгодишните избори: манипулация
Как може да се реагира на долнопробната манипулация? Ами много просто. На 7 юни и на 9 юли всеки от нас трябва да гласува. Така купените и манипулираните избиратели ще се изгубят между многото нормални. Не е трудно да се гласува - правите си една разходка, пиете по едно кафе, пускате избраната от вас бюлетина и готово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар