23 октомври 2009

Месец на Рила

източник: forthenature.org

Здравейте, с най-голямо удоволствие ви каним на откриванията на двете фото изложби за Рила в София:
- петък от 11.00 ч. в метростанция Софийски университет, входа откъм Орлов мост, ще свири група Ша-ша (Светослав Колев-Цвъри и Гергана Добрева)
- събота от 18.00 ч. в Халите - ще има музика и акробатично шоу на Бенита Примо

Заповядайте!

Пълна програма за месеца на Рила

През идния месец артистични събития на оживени локации в столицата ще продължат започналата с фотоизложба пред Народния театър инициатива „Месец на Рила”. Тя се организира от „Граждани за Рила”. Докато плановете за застрояване на Рила продължават да застрашават неоценимата й природа, творците ще се опитат със силата на изкуството да привлеката вниманието на минувачи и посетители. В изявите си те противопоставят красивото на незаконното и безценното на продажността, задават въпроси и търсят решения за това, което се случва в района на Седемте рилски езера.

Втората част на фотоизложбата „На кого е мила Рила?” ще се открие на 23 октомври от 11.00 ч. в метростанция „СУ Св. Климент Охридски”. Това ще е първата културна проява в новата станция и е с официалното партньорство на Столична община. Над 40 фотографии ще бъдат разположени във входа откъм Орлов мост. Те разкриват необятната красота на планината и предизвикателствата пред всички нас да я запазим чиста и свята.

Третата част на фотоизложбата стартира на 24 октомври от 18.00 ч. в Централни хали. В центъра на събитията ще бъде специално разработен пърформанс на акробатката Бенита Примо и гайдарят Захари Димитров. В рамките на един месец посетителите ще могат да разгледат 24 широкоформатни фотографии от Рила, както и да се информират за проблемите с незаконното строителство на обекти от проекта за ски курорт „Супер Паничище” на територията на Национален парк „Рила” на специалния информационен щанд на „Граждани за Рила”.

График на проявите в „Месеца на Рила”:

23.10. – 23.11.2009 Фотоизложба „На кого е мила Рила?” в Метростанция „СУ Св. Климент Охридски” (вход откъм Орлов мост). Откриване на 23.10 в 11.00 ч.

23.10.2009, 19:30 ч. Представление куклен театър за възрастни „В края на ноември” в Театър Ателие 313. Представлението е част от Месеца на Рила и ще бъде посветено на кампанията за запазване на планината.

24.10 – 24.11.2009 Фотоизложба „На кого е мила Рила?” в Централни хали. Откриване на 24.10 в 18.00 ч.

30.10.2009, 19:30 ч. Представление куклен театър за възрастни „Маските в мен” в Театър Ателие 313. Представлението е част от Месеца на Рила и ще бъде посветено на кампанията за запазване на планината.

13.11.2009, 19:30 ч. Представление куклен театър за възрастни „333 волта любов” в Театър Ателие 313. Представлението е част от Месеца на Рила и ще бъде посветено на кампанията за запазване на планината.

14.11.2009, 19:30 ч. Творческа среща в Театър Ателие 313 - поети, художници, танцьори, музиканти, актьори, кинематографисти търсят и създават пространство за провокации и импровизации

20.11.2009, 19:30 ч. Представление куклен театър за възрастни „Магьосникът от Оз” в Театър Ателие 313. Представлението е част от Месеца на Рила и ще бъде посветено на кампанията за запазване на планината.

Организаторите благодарят на спонсора Магазин „Стената” и на партньорите Столична община, Коалиция „За да остане природа в България”, Магазин за художнически материали „Слънчоглед”, Екологично сдружение „За Земята” и Фондация Terre Humaine, Швейцария. Организаторите изказват специални благодарности към акробатката Бенита Примо, която разработи пърформанс за откриването на изложбата, както и на Театър Ателие 313 (www.atelie313.com), който посвети почти цялата си програма за един месец на планината Рила и така стана съпричастен към гражданската кампания за нейното запазване.

--
Кампания "За да остане природа в България!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар