07 януари 2010

Нова година - нови протести!

източник: forthenature.org
На 13 януари, сряда, от 11.30 – 13.00 ч. до северния вход на Народното събрание и градинката между Ректората на СУ „Св. Климент Охридски” и Народното събрание, Гражданско присъствие с цел да спрем нашествието на ГМО в България
Организатори: Българска национална асоциация на потребителите с подкрепата на Инициативен комитет на родители и граждани регистрирани в портал BG-MAMMA, „Агролинк”, „За земята", Коалиция „За да остане природа в България”.
Повече за ГМО: http://forthenature.org/news/1234 и полезни връзки: http://forthenature.org/news/1231;
Храната ни съдържа ГМО, а никой не ни информира: http://forthenature.org/news/1242
Повече за протеста: http://forthenature.org/actions/222

На станалата вече символична дата 14 януари, четвъртък, от 11.00 часа на площад "Народно събрание", протест срещу предложените промени в Закона за електронните съобщения (ЗЕС), станал известен като Закон за електронното следене: "БЪЛГАРИЯ НЕ Е БИГ БРАДЪР! 2010 не е 1984!"
В милиционерски стил управляващите са на път да приемат изменения в Закона за електронните съобщения (ЗЕС), които, казано най-общо, ще застрашат демократичните принципи и ще нарушат правата на гражданите, позволявайки нерегулиран и нерегламентиран достъп на МВР до лични данни. Освен това, типично по милиционерски, всеки един от нас ще може да бъде профилиран и проследяван според местоположението си, телефонните си контакти и Интернет трафика си.
Организатори: П.П. "Зелените", групата от независими блогъри "България е наша", "Електронна граница", Блулинк информационна мрежа, Коалиция "За да остане природа в България" и други формални и неформални граждански инициативи и организации
Повече за протеста: http://forthenature.org/news/1248

Няма коментари:

Публикуване на коментар