21 януари 2010

Честито! От днес сме най-щастливата нация!

снимка: svobodata.com
След десетилетия обещания се случи и това! Вече българският народ е щастлив, няма недоволни!
Как стана това? Магия, или мъдра икономическа политика?
Не. Просто днес парламентът прие закон, който забранява протестите на публични места и който изисква разрешение за провеждане протести в по-скрити места 72 часа преди събирането.
Вече ни е забранено да протестираме и през нощта - грижат се за здравия ни сън!
Ето подробности:
http://dnes.dir.bg/2010/01/21/news5734403.html

Хитро и авангардно решение: няма протести, няма недоволни, значи всички са доволни! Още веднъж честито!

Сега очакваме и Закона за електронните съобщения, който ще ни качи в състояние на ежедневен оргазъм - всички ще бъдем постоянно подслушвани и проследявани. За нашата безопасност е - вЕрвайте на политиците (спомняте си последната вЕра до къде ни докара).
Ама как да не се радваме - какви грижи полага Народната власт (а, пардон, това беше от комунизЪма, сега е Корпоративната власт) за нашето безоблачно съществуване!

Да се почерпим по едно ГМО по този случай. Наздраве! (и не протестирайте за вкуса или изгледа).
снимка: svobodata.com

1 коментар:

  1. И още малко невчесани мисли:
    Имало е предложение на първо четене да бъдат премахнати онези грозни заграждения (наречени "Зона за сигурност") около Парламента. Сега обаче загражденията остават.
    Забрани за протести, "зона за сигурност", часови ограничения - изконната мечта на Тройната коалиция, явно мечта и на ГЕРБ.
    Изводът е простичък - и депутатите от ГЕРБ се страхуват от нас (простолюдието наречено електорат) точно толкова, колкото се страхуваха комунистите. Защо ли .... ?

    ОтговорИзтриване