19 април 2011

Протестен поход от Свищов до Белене – 25 април

източник: БелеНЕ!, 16.04.2011

Виж, скъпи сънароднико какво става,
Свидетели сме на това, как една малка група от хора, известна като ядрено лоби ни пробутва своята свидна рожба АЕЦ „Белене”.
Виж как пред очите ни по най-нагъл начин се опитват да ни излъжат за пореден път. И това ще е лъжата на века. Искат благословията ни да прахосат над 20 млрд лева. Това е цената, която ни обещава:
Не само нашето бъдеще, а и това на нашите деца и внуци да е бъдеще на бедняците и просяците на Европа. България да се превърне в абсолютния аутсайдер за бъдеще, което е необозримо. За да се доберем до това мрачно бъдеще с безподобна арогантност ни карат платецът да сме самите ние, защото тези милиарди ще излязат от нашия джоб. Световната история не познава случай, при който палачът да иска от жертвата доброволно да му плати със свои средства за мръсната работа, която върши. В самозабравата си искат от нас и тази стъпка.
А ако ни сполети това, което се случи вече в Чернобил и Фукушима, просто няма да има бъдеще. Вероятността това да се случи в един от най-сеизмичните райони на Европа, какъвто е площадката между Свищов и Белене е грамадна.
Братя и сестри българи,
Съгласни ли сте с нашите пари да платим охолството на шайка бандити и не само това. С тези пари те ще превърнат себе си и потомците си в бъдещия елит на милата ни родина. Проклятието на мръсните пари няма да падне върху тях, а върху нас. Ограбвайки бъдещето на нашите деца те гарантират това на своите. Ако ние ще кътаме със сетни усилия някоя пара, за да ги инвестираме в образованието на скъпите ни рожби, техните потомци ще се раждат в орбита, която никога няма да бъде достигната от нашите, колкото и кадърни да са.
Скъпи приятели,
Приемате ли да живеете в тази бъдеща тъжна България? Идете в Козлодуй и се огледайте. Нещастен град. Това ли искаме да е нашата съдба? Това ли ще е наследството, което ще оставим след себе си?
Българи,
За да я има България, за да сме независими, за да задържим бъдещето в наши ръце, кажете НЕ на АЕЦ „Белене”. И проклет да е този, който посмее да я построи!

Сдружение „Земя завинаги” Свищов
Комитет за еколого-икономическа защита на Свищовски регион
Фондация за околна среда и земеделие
НД „Екогласност”
Коалиция БелеНЕ!

ОРГАНИЗИРАТ ПРОТЕСТЕН ПОХОД ПОД НАДСЛОВ:

Паметта за Чернобил и ужасът от „Фокушима” ни дават последен шанс да кажем
СТОП НА АЕЦ БЕЛЕНЕ!!!

25 април
Сборен пункт – 11 часа на паркинга зад Стопанска Академия „Д.А.Ценов” – Свищов
11.30 часа на ЖП гара Ореш, от където автоколоната ще тръгне към обекта АЕЦ Белене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар