22 декември 2012

Кмет от ГЕРБ унищожава дърветата в Пловдив

източник: Марица

Изсякоха кестените пред Синдикалния
Единадесет дървета - предимно кестени на 30 - 40 години и липи - са отсечени пред Градския дом на културата, известен още като Синдикален. Масовата сеч започна преди дни, а вчера сутринта бяха повалени шест дървета. Това е безумие, възмутено коментира бившият директор на общинското предприятие “Градини и паркове” Иван Георгиев. Той припомни, че миналата година, когато е бил шеф на предприятието, изпълнителят на ремонта - гръцката фирма “Актор” - също е искал кестените да се отрежат. Те са в много добро състояние, запазени са и когато попитах тогавашния кмет Славчо Атанасов, той разпореди да не ги пипаме, разказа Иван Георгиев.
Кестените са болни, започват да изсъхват, този проблем се наблюдава в целия град, освен това фирма “Актор” има одобрен проект за озеленяване, възрази директорът на “Градини и паркове” Стоян Алексиев. Комисия от еколози е преценила, че дърветата пред Градския дом на културата трябва да се отсекат. На тяхно място ще се засадят други иглолистни и широколистни дървета, увери Стоян Алексиев. Предишният директор не разбира, той е ветеринарен лекар, върна топката Алексиев.
Шефът на “Градини и паркове” уточни, че е взел 250 лева премия. Вярно е, че кметът Иван Тотев ми каза, че мога да получа 1200 лева, но икономиите ни позволяват допълнителните възнаграждения да са в рамките на 250 лева, каза Стоян Алексиев. Както “Марица” вчера писа, на сесията Тотев оповести, че директорите на “Чистота” и “Градини и паркове” са работили през годината много добре и затова си заслужават премии по 1200 лева.

Моят коментар:
Не знам колко са били болни конските кестени пред Синдикалния дом, но си спомням, че само преди два месеца същият този пишман кмет Тотев имаше идеята да изсече всички чинари по бул "Руски" в Пловдив. Вероятно и тогава цялата алея щеше да е обявена за болна. Изобщо, откакто е на власт, Иван Тотев е обявил война на всичко зелено в града. По негова благословия се разрушава и Бунарджика. Е, не очаквах друго от човек, който никога през живота си не е работел.

1 коментар:

  1. Прочетете повече актуални новини за кмета на Пловдив Иван Тотев http://www.podoko.eu/archives/tag/ivan-totev

    ОтговорИзтриване