21 юни 2008

Нова диващина по Черноморието - въпреки Натура 20000

оригиналната публикация е в "СЕГА"
След съсипването на големите курорти, е на мода обсебването на дюните, на скалистите брегове, носовете и островите. Заедно с унищожаването на природата ни, "инвеститорите" (по-точно мутрите) ни отнемат конституционното право да се движим свободно по морския бряг на нашата си държава. На "Коста дел кроко" (преди се наричаше бряг на Царево) вече близките плажове са обявени за "частни", въпреки че това е недопустимо по конституция. Главболгарстрой превръщат носовете "Хумата" и "Колокита" в частни резиденции със забранен достъп на простосмъртни (пак в противоречие с Конституцията) и с проект за заличаване и застрояване на резервата "Пясъчна лилия" при Алепу. Столичните боклукчии "Икуест" пък ще строят небостъргач на мястото на ресторант "Ропотамо". Карадере (зона в Натура 2000) се превръща в частен курорт на Георгий Станишев (братчето на премиера), който ще го бетонира и засели с 15000 голфаджии пияндета за летния сезон.
Какво прави нашето правителство? В общи линии, насърчава разграбването на бреговата ивица, даже вече раздава и островите в морето. Например Станишев щедро е дал за застрояване острова Св. Кирик и Юлита край Созопол.

На фона на пладнешкото разграбване на държавата, в "Дневник" четем, че МОСВ с гордост съобщават как са глобили със символична сума 2 (двама) от незаконните инвеститори на нос Калиакра (глобените все още не знаят това). А незаконните инвеститори на Калиакра са над 460 (четиристотин и шестдесет), в това число и двама милионери със съмнителни доходи (Гергов и Ганчев).

А ето какви са последствията от незаконния строеж на лифт от Паничище до Седемте рилски езера. Партийните величия от НДСВ започнаха този строеж напълно незаконно, нарушавайки границите на Национален парк Рила. В защита на строежа на Велчев бяха наскачали местните мутри, размахващи пищови. Днес там се свличат кални лавини и земята се движи. Получените свлачища са още по-страшни от онези на Първа Инвестиционна банка, които бяха прокарани в Пирин над Банско.
(снимката е от forthenature.org)

Няма коментари:

Публикуване на коментар