23 май 2008

5 юни - изложба "Чиста и свята Рила"

По повод Световния ден на околната среда ще бъде организирана изложба "Чиста и свята Рила" - част от кампанията за опазването на Рила.

кога: 5 юни, 18:30 часа
къде: Градинката между Ректората на Софийския университет и Народното събрание

Изложбата ще бъде открита с концерт, на който са поканени чужди посланици, представители на международни организации и Европейския съюз, бизнеса, изпълнителната и законодателната власт, неправителствените организации и граждани. Изложбата за Рила ще бъде представена паралелно с международния фотоконкурс "Земята отдолу" на Екологично сдружение „За Земята".

Изложбата „Чиста и свята Рила" се състои от 41 снимки на различни фотографи – професионалисти и любители от България – които представят красиви пейзажи от Рила, както и настоящите опасности от застрояване на планината и гражданските инициативи в подкрепа на запазване на нейната цялост.

Като част от международния фотоконкурс „Земята отдолу", ще бъдат представени 30-те най-добри снимки на млади фотографи от България, Румъния, Македония и други държави. Фотографиите представят визуално най-наболелите екологични проблеми на Балканите през погледа на младите хора.

Двете изложби ще обиколят над десет града в страната, като част от кампанията за запазване на Национален парк „Рила".

източник: www.ForTheNature.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар