18 септември 2009

И новото правителство ще ни трови с цианиди!

По време на предизборната кампания Бат'Бойко с особено загрижена муцуна "остро критикуваше" правителството на Серго за цианидните производства, заменките и бетонирането. Привидно острата критика продължава, но какво се случва в действителност?
Я вижте тук: Правителството отпуши проекти за $ 500 млн.. Накратко: Отново дават зелена улица на забранения в целия свят златодобив с цианиди. Отново ще разширяват печално известния рудник в Челопеч. И отново договорите са скалъпени единствено в полза на мафията, представлявана от “Дънди прешъс металс”. Още по-отвратителното е, че отново се позволява златодобив в района на Ада тепе. Ако си спомним, местните хора бяха твърдо против и проектът там беше спрян по тази причина.

Какво стана, Бат'Бойко? Нали щяхме да ловим мафията?

Вървят ли незаконните лифтове на Рила? - да.
Продължават ли фирмите на Цеко Минев (Юлен и Витоша ски) да съсипват Пирин и Витоша? - да.
Ще ни трови ли “Дънди прешъс металс” с цианиди, докато ни краде златото? - да.
Събориха ли незаконните хотели по Черноморието? - не.
След написаното по-горе почти не си заслужава да коментирам и легалния тормоз над ученици, който се толерира от новия министър на образованието. Все пак, смея да напомня, че последното посегателство върху външния вид на учениците в България беше по времето на Тато.

1 коментар:

  1. Анонимен6.10.09 г., 18:31

    Пълен провал ще е и това правителство.Дори си мисля,че няма да си изкара и мандата.Сега ще вдигат здравни осигуровки,пенсионната вазраст,акциза върху цигарите и алкохола.Министър Дянков едва ли е наясно какво е ставало в България през последните години,вместо да се перчи какво ще вдига,да вземе да се запознае защо няма пари и къде са изчезнали.Премиера да вземе да си изпълнява предизборната програма,и да търси пари,много добре знае в кого са парите.Може ли да има 30 годишни милионери,откъде са тия милиони? България стана страна на определени кръгове,които държат парите.Намерете тези пари от тях,а не обричайте обикновеният българин на мизрия,като им вземате и без това мизерните заплати.

    ОтговорИзтриване