26 септември 2009

Офшорните инвеститори "Витоша ски" се преструват на природозащитници

„Природозащитна” организация апелира да се радваме на природата, „изпозлвайки я” и построявайки нови писти и ски влекове. Псевдоприродозащитна акция в Драгалевци тази неделя цели да обърка обществеността за бъдещите планове на Витоша.
Национално сдружение „Природата за хората” организира концерт „Искаме си Витоша” на 27 септември, неделя, в Драгалевци, в подножието на Витоша. Организацията се представя като природозащитна, но реално е далеч от опазването на природата. Целият този ПР е в подкрепа на проекта на „Витоша ски” АД, офшорна фирма, която планира нова, по-голяма ски зона в Природен парк Витоша. За изграждането й, което е забранено от закона, ще бъдат изсечени гори, равняващи се на площта на 30 футболни игрища. Замислени са 18 ски съоръжения и 8 нови ски писти.
Коалиция „За да остане природа в България” отчита, че основният подход на Национално сдружение „Природата за хората” е мимикрията и апелира към онези, които искат природата на Витоша да се запази, да не подкрепят с присъствието си събития на „Природата за хората” или да изкажат позицията си видно и еднозначно, за да не остане природата само за някои хора.
„Витоша ски” АД си иска Витоша. Но Витоша е на всички!


--
Кампания "За да остане природа в България!"
http://forthenature.org/

Няма коментари:

Публикуване на коментар