13 февруари 2012

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ): Цеко Минев е финансов престъпник

Вижте тук:
Финансовата инспекция написа 7 акта на Цеко Минев за поръчки към приятелски фирми
Накратко: Цеко е отмъкнал 11.5 милиона от държавата.
Жалкото е, че въпреки незаконната му дейност, държавата не желае да си прибере парите. Даже напротив - държавата приема закон в ущърб на самата нея, защото Цеко иска така.
В статията са отразени само паричните измами на Цеко. Ами ако добавим и имотните? Фирмата "Юлен" е заграбила Пирин и е присвоила държавни имоти, изсекла е хилядолетна гора. Ако сметнем щетите? Фирмата "Витоша ски" заграби без конкурс всички витошки лифтове. Миналата година същата фирма си позволи да взривява прочутите витошки морени, а тази година саботира ски-сезона, за да изнуди парламента за лобистки закон.
Всички знаем, че "Юлен", "Витоша ски" и "Първа инвестиционна банка" са клонове на една и съща мафия, която всеки ден ни ограбва.
На фона на безочливата наглост изглежда абсурден "жестът" на Цеко, че ще даде ПОЛОВИНАТА от приходите от ски-състезанията в Банско. Приходите му в Банско са незаконни - върху държавна земя, с незаконно построени съоръжения. Всички приходи от Банско би трябвало да принадлежат на държавата, а не на Цеко. Цеко, от своя страна, трябва пък да принадлежи на затвора. Поне в белите държави е така.

1 коментар: