06 юли 2007

Как плажовете и скалите се превърнаха в пасища, а после в бетон

Статия във в-к Дневник описва в хронологичен ред "безпристрастните" и "законосъобразни" решения на Върховния административен съд.
(статията е тук)
Както каза председателят на ВАС, висшите съдии са лесно стресиращи се хора, сиреч с доста лабилна психика. След като е така, редно ли е на такива хора да бъде поверено правосъдието???
И ето един много силен цитат на председателя на ВАС, от който ясно изпъква печалната истина:
"След като няма как институционално да бъдат контролирани, съвсем нормално е част от тези магистрати, защото те също имат своите материални нужди и имат семейства, да станат зависими от други нерегламентирани интереси - политически и икономически. За мен това е един обективен процес, който е съвсем нормален. Не може цялото общество да е болно, а съдебната система да е честна и неподкупна. Това е абсурд. Защо чиновникът може да бъде подкупен, бизнесменът да не спазва правилата, а съдията да е чист. Този човек къде живее?"
След това социално излияние, вижте един коментар в e-вестник.
След смехотворните истории около ВАС, става ясно, че екоминистърът е готов да забрани строежи в "Странджа". Отказвайки всякакъв вид пазарлъци с кмета на Царево, Чакъров заявил, че ще се възползва от правото си да забрани строителството и в краен случай ще започне процедура по преобявяване на парка. Експертите на МОСВ вече преглеждат екозаконодателството за скрити вратички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар