17 юли 2007

Протестите за Странджа били израз на неподчинение - ГДБОП започва чистка по комунистически почин

Както вече чухме от БТВ и прочетоме в BlueLink, ГДБОП са си позволили да сплашват собственик на свободен блог в интернет защото отразявал протестите в защита на природен парк "Странджа". Според ченгетата блогът Optimiced.com подтиквал към незаконни протести и следователно бил незаконен. По тази логика са незаконни още цяла камара блогове, включително и този, който четете в момента. По същата логика ще се окаже, че и сайтовете на природозащитните организации са незаконни, защото се застъпват за Странджа.
Ето какво казва и Михаил Бозгунов за случката.
от в-к "Дневник" четем:
"На Михайл Михайлов Бозгунов е съставен протокол за предупреждение по чл.56, ал.2 и ал.3 вр.ал.1 от Закона за МВР за спазване на чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс – "Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, а именно /затрудняване или затваряне на движението в отделни булеварди и улици на територията на гр.София за неопределен период от време/", се казва в писмото до БНТ.
По-полека дами и господа от ГДБОП! Живеем в свободна държава, в която поне на теория има някаква свобода на словото и печата. Така че, моят личен съвет към ченгетата от ГДБОП е да прочетат малко от законите, за които следят да бъдат спазвани. И не е зле да помислят кое е по-незаконно: незаконното застрояване или "незаконният" протест срещу незаконни строежи? А докато умувате над поставения въпрос се занимайте с това, за което ви плащаме данъци - борете се срещу организираната престъпност, вместо срещу данъкоплатците. Защо например не започнете с незаконните строители по Черномоието?

С известно закъснение (по технически причини) изразявам и моята лична подкрепа за Optimiced.com.
... и неизвестно защо се сещам за едно стихотворение на Георги Заркин, което е написано в годините на дълбокия комунизъм:

Две крачки напред и една във встрани
Това е родината моя
Иззидана с яки дебели бетонни стени
Хлад да ни бъде и в зной
....

Да продължавам ли с текста?

Вместо да продължа с текста, помествам
съобщение за митинг-шествие на 19 юли 2007 г. под надслов:
НЯМА ДА МЪЛЧИМ ЗА БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА!
в подкрепа на Странджа, Рила, Пирин, Черноморието
и Свободата на Словото
Начало: 19.00 пред Националния дворец на културата (НДК)
Маршрут: по бул. Витоша до храм-паметник "Александър Невски"
(Софийска община е уведомена за шествието)



отново за презастрояването:
Презастрояването сви цените по Черноморието

и една подробна статия в "Дневник": Лакмусът Странджа

1 коментар:

  1. В отговор на това започва кампания за защита на свободата на словото в България, ще ви дам адреса веднага, когато е готова.

    ОтговорИзтриване