03 юли 2008

Гори барутен погреб до София - Държавооо, къде си?

Какво се случва днес? В центъра на Челопечене гори склад за боеприпаси. Нали ви е ясно какво е това? Сандъци пълни с патрони за пушки, пистолети и картечници, снаряди за танкове, гаубици и зенитни оръдия, мини и гранати .... Абе ужас като във филм с Долф Лундгрен!
Как реагират в същото време представителите на официалната власт? Президентът и премиерът все още спинкат, защото както знаем от Алеко, "знатните господа спят до късно". Слава Богу, министърът на отбраната е на мястото, заедно с кмета Бат'Бойко.
Какво правят в същото време другите "компетентни" по случая министерства?
Министерството за бедствия и аварии не се е мръднало за този случай, вероятно защото отново е заето с незаконна сеч и търговия на елша, или може би този път госпожа Етем е намерила още по-голяма далавера. Няма действия за евакуация, въпреки видимата нужда. МОСВ също все още не се е заинтересувало какви са тези неща, които се образуват от пожара като гъсти черни облаци и все още не са прогнозирали къде ще отиде този облак и в какво ще се превърне.
И за още нещо недоумявам. Как така през 50-те години, когато бяхме въоръжени почти колкото цяла Русия, нямаше нито един подобен случай? А сега, когато армията ни разполага с един самолет (май е повреден), два танка и личен състав, от който 1/3 са бременни жени, се случи такъв грандиозен военен пожар, в стил "екшън"?

Няма коментари:

Публикуване на коментар