30 юли 2008

Отново ще има протест за запазване на Природен парк "Странджа" и цялото южно Черноморие!

Мястото е площад Славейков, фонтана, 8:30 ч., четвъртък 31-ви юли.

Миналата седмица, след многобройни становища, пресконференция на неправителствени организации и очаквани протести, късно вечерта в понеделник, Министерство на околната среда и водите (наричано още Министерство на ОХОЛНАТА среда и ВРЕДИТЕ) реши да върне доклада за Екологична оценка на Общ устройствен план на община Царево за сериозна доработка, включително и за добавяне на алтернатива с по-малко застрояване. Този проблясък на нещо истинско в МОСВ се оказа по нетраен и от проблясъка на падаща звезда. След натиск „от най-високо ниво" в сряда отново беше насрочено разглеждане на Екологичната оценка на ОУП на община Царево на 31-ви юли.
ЗАТОВА Е ТОЗИ ПРОТЕСТ – СРЕЩУ АРОГАНТНОТО НЕЗАЧИТАНЕ НА ЗАКОНИТЕ И ПРИРОДАТА, В ЗАЩИТА НА СТРАНДЖА ОТ СТРОИТЕЛНАТА МАФИЯ.

В 9:30 от МОСВ към Делегацията на Европейската комисия на Московска ще тръгне шествие, за да внесе от името на партия „Зелените" апел до Европейската комисия в защита на Странджа и цялото Черноморско крайбрежие. Шествието ще се върне пред МОСВ до 11 часа за да се види, какво ще е тяхното решение. В това време желаещите могат да останат и на Славейков. Общината е уведомена от граждани и привърженици на новосформиращата се партия "Зелените", както за стоящия протест на Славейков от сутринта до 16 часа, така и за самото шествие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар