24 юли 2008

"ЗЕЛЕНИТЕ": ДА ПОКАЖЕМ ЧЕРВЕНИЯ КАРТОН НА ТРИЦВЕТНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЧАДЪР

(Призив за общ граждански протест)
източник: www.bulgariangreens.org

Писна ни!

Отново опозориха България! Заслепени от неистовото си желание да властват и да осребрят властта си, БСП, ДПС и НДСВ разпънаха трицветен политически чадър върху мафията. Мафията, която реши да ограби европейските пари. Парите, които обединена Европа дава на България и българите, за да подобрят своя живот и живота на децата си. Парите, които са материалния израз на един от основните принципи на обединена Европа – солидарността!

Повече от година след присъединяването, правителството на Станишев – Доган – Кобургготски лъже и маже, че спазва европейските правила на играта. Повече от година България не само не показва напредък, но обратно – върви назад.

Над всичко обаче стои наглостта и безочието на едно лице, Георги ("Гоце") Първанов. Дори обичайно дипломатичният Брюксел не понесе наглостта му и го обяви за покровител на крадците на европари.

За пръв път една страна-член на Европейския съюз получава толкова открито негативна оценка за това, че не изпълнява обещаните реформи, че правителство, президент, прокуратура, съд и следствие официално покровителстват крадците на европейските пари.

Крайно време е ние, българите, да бъдем солидарни. Солидарни със себе си и с Европа! Време е да излезем на улицата и да заявим ясно, че сме част от общия европейски път и от общите европейски цели. Че искаме свободно и демократично развитие, че искаме да сме част от успеха, а не да бъдем сочени като вечния проблем. Че не искаме страната ни да стане пример за клептократична държава за Европа и света. Че няма да допуснем политическите самозванци да се гаврят с България и арогантно да се надсмиват над усилията на всички ни да се измъкнем от блатото на тоталитаризма и не-свободата. Че няма да допуснем мафията да управлява България!

"Зелените" призоваваме всички българи: елате заедно да покажем червен картон на политическия чадър върху мафията.

В понеделник, 28 юли 2008 г. от 9:00 ч. на Ларгото (в триъгълника между Министерския съвет, Народното събрание и Президентството)
да заявим на корумпираните и на целия свят, че в България има граждани на които им пука. Хора, които се срамуват от справедливата критика и които виждат изхода в това да изметат от управлението на страната политическите авантюристи и наследниците на тоталитарния режим.

ЗА ДОСТОЙНО МЯСТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПА! ДА СПРЕМ ОНЕЗИ, КОИТО ВОДЯТ БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ЕВРОПА И ИЗВЪН ЕВРОПА!


Зелените

Няма коментари:

Публикуване на коментар