12 юли 2008

Край и на Камчия - бетонират устието!

източник: News.bg

Поредният мащабен туристически проект ще сложи край на едно от малкото останали непокътнати и девствени райони на Черноморието.
До няколко месеца на устието на река Камчия, точно където тя се влива в Черно море, ще закипи от багери, работници и изкопни машини.
Два големи проекта едновременно ще стартират, за да бъдат финализирани до средата на 2011 година.
От северната страна на устието на Камчия кметът на Москва Юрий Лужков ще инвестира близо 200 млн. евро в проект за ваканционно селище, простиращо се на 140 дка.
От южната страна на устието собственикът на в-к" Стандарт" и футболен клуб „Левски" Тодор Батков ще вложи почти същата сума в проект за затворен тип апартаментен комплекс с луксозно строителство.
Реализацията на проектите ще сложи край на девствената красота и неповторимата природа на това място.
В момента може би няма кътче по Черноморието, което да съчетава едновременно толкова златист чист пясък, прозрачна чиста морска вода и надвесили се горски лесове.
Устието на Камчия е на територията на община Аврен, която се намира между общините Варна и Обзор.
Според кмета на Аврен обаче проектите били полезни, защото осигурявали нови работни места и ще стимулират туризма в общината.
Скандалното в случая е, че територията доскоро е попадала в защитена зона, но именно кметската управа на Аврен я е деактувала и е дала зелена светлина на поредното строително безумие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар