23 септември 2008

Пребиха главния редактор на "Frog News"

Пребиха почти до смърт Огнян Стефанов - човека, свързан със сайта "Опасните". Този сайт беше свален от интернет от ДАНС, защото в него е била публикувана скандална информация за Георги Първанов (президент) и Алексей Петров (служител на ДАНС). Биячите са се представилиза полицаи.
От екипа на "Frog news" заявяват: "Зверското и нагло посегателство над главния редактор е гавра със свободата на словото и пълно незачитане на човешките права в една прогнила от корупция държава, където кукловодите работят само на тъмно. Тогава те дърпат конците, защото светлината и истината им пречат. Те ги ненавиждат."
Каква е реакцията в парламента? На пръв поглед - възмущение от всички политически сили. А иначе? Едва ли. Отстранен е човек, който разкриваше далаверите на българската мафия.
Какво можем да направим? Да покажем солидарност ... само това ли? Или да се свием в черупките си, докато агентите от ДАНС не ни замплатят с чукове в ръце?
Има нещо по-добро, което можем да направим: да съберем остатъците от сайта "опасните" и да ги публикуваме отново, но този път на сървър извън България, до който ДАНС нямат достъп. Това го можем всички.

***
Не знам дали е със същото съдържание, но вече се е появил нов сайт Опасни новини.
Няма да е зле, ако се бекапва на външни сървъри.
Реално погледнато, няма как да се наложи контрол върху интернет. Биячите от ДАНС все още не знаят това, но в интернет е почти невъзможно изтриването на информация. Тя може да е скрита, архивирана, преместена, но не и безвъзвратно унищожена.
Дори и да бяха успяли да наложат следене на всички потребители в стил "1984", пак нямаше да имат контрол над нищо - мрежата е много по-голяма, отколкото можем да си представим, с огромен брой варианти на използване, алтернативни протоколи, фалшиви IP-та, виртуални сървъри и какво ли не. Няма контрол, господа чукове от ДАНС! Свиквайте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар