31 август 2009

Да изпратим писмо за Витоша до Министъра

Еднио престъпно правителство си замина. Това, което си замина ни остави съсипана природа, застроени плажове, замърсени езера, изсечени гори.
При новото правителство очаквахме това съсипване поне да спре. Явно сме се излъгали, защото точно в момента офшорната фирма "Витоша ски" унищожава Витоша - взривява морени, прокарва писти, изсича дървета. При това - с благословията на МОСВ. Възможно е от МОСВ да не са видяли - все пак Витоша е далеч от сградата на министерството. Или пък имат някакъв атавистичен навик от мандата на Чакъров, когато безхаберието на тази институцуя беше задължително. Нека да им обърнем внимание. Да изпратим възможно повече писма до Министъра на околната среда и водите. Копирайте текста по-долу като ваше писмо, подпишете го с вашето име и го изпратете на contact@moew.government.bg
Уважаема г-жо Караджова,

Изключително сьм вьзмутен/а от безочливото разрешаване на строежи на Витоша, с цел превръщането им в ски писти. Мисля, че е непростимо най-стария парк на Балканския полуостров да се съсипва – защитена територия, кьдето има алпийски хабитати, НАТУРА 2000 места (и по двете директиви).

Разчитам, че искате да се докажете като работещ министьр на околната среда и водите, а не като параван на инвестиционни намерения, целящи да ограбят малкото ни запазена природа.

С уважение,
........... ...........

Няма коментари:

Публикуване на коментар