16 февруари 2011

Вежди Рашидов: С решението на ВАС, което узакони хонорара на Доган, деморализацията на обществото стигна дъното

източник: Труд
С решението на ВАС, което узакони хонорара на Доган, деморализацията на обществото стигна дъното. Решението обезсмисля съществуването на БАН. У нас светила на науката мизерстват, водещи учени не са сънували хонорар, по-голям от 5-10 хиляди лева в 140-годишната история на БАН. След това решение на съда трябва да бъдат “закрити” всички научни институти и тяхната роля да бъде поета единствено от лидера на ДПС. Защото с хонорара си Доган може да удари в земята всички нобелисти. Такова чудо на природата не се е срещало не само в книгата на рекордите “Гинес”, но и в нито една академия по света!
От този момент всички хора, които се занимават с политика у нас, спокойно могат да пишат в своите визитки “политик-консултант”. Най-после доказахме, че в България обикновените хора и учените нямат никакъв шанс чрез труда и ума си да успеят.
А от днес мен може да ме смятате за най-скъпия консултант по естетизацията на визуалното проектиране и парадигмалното отношение към околната среда на всякакъв вид язовири, каскади, атомни централи, дори и аранжиране на изложби. Оказва се, че политиката е единственият начин за такъв “научен успех.” Във всяка нормална страна това се нарича злоупотреба с власт или търговия с влияние.
Разбирам Алиса да е в Страната на чудесата, но такова чудо…
Вежди РАШИДОВ, министър на културата

Няма коментари:

Публикуване на коментар