07 февруари 2011

"Курортът" Банско - свърталище на криминално проявени

Не си измислям - оказва се, че град Банско, който от планински град се превърна в продукт на незаконното строителство и присвояване на държавни земи, гъмжи от престъпници:

http://news.ibox.bg/news/id_1906917491
На територията на Банско бе проведена спецоперация, при която са проверени 42 хотелски комплекса.
От общо „прегледани" 2 310 лица е установено, че 44-ма - гости и служители в хотелите, били криминално проявени. 29 от тях са регистрирани за имуществени престъпления.
Проверени са и 169 моторни превозни средства.
За притежание на наркотични вещества е задържан 29-годишният Г.М.Г. от Видин, криминално проявен, срещу него е образувано досъдебно производство.
Гръцкият гражданин К.П. (35 г.), гост в хотел в Банско, е задържан заради хулиганска проява и е осъден от Районния съд в Разлог да заплати 400 лева.
Полицейските операции в Банско ще продължат и през следващите седмици. Те са част от мерките за осигуряване на сигурността в града във връзка с предстоящите спортни прояви - кръг от Европейското първенство по биатлон и кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини.
07.02.2011

Струва ми се, обаче, че главният престъпник не е задържан. Сещате се кой - онзи, който прокара незаконните ски-писти и изсече националния парк.
Докато той е на свобода, ще се вихри и дребната престъпност в Банско.

Няма коментари:

Публикуване на коментар