06 август 2007

Строежите на Иракли са все още незаконни.

РИОСВ – Бургас уведоми община Несебър да не издава разрешения за строителство в Иракли. Причината е, че въпреки "разрещителната забрана", която МОСВ издаде на АКБ "Форес" и "Суис пропъртис", до момента не е извършена специфичната оценка за съвместимост на проектите с Натура-2000. В този смисъл, всяка строителна дейност в района на Иракли остава незаконна.
Въпреки липсата на разрешителна документация, днес представителите на мутрите са заявили че ще строят. Евгения Банева от "АКБ Форес" е изказала "компетентното мнение", че 70% от посочените редки и защитени видове растителност и животни не съществуват, въпреки твърденията на еколозите (???). В момента гласяли накакъв скалъпен ОВОС със съмнителна репутация за доказателство пред ЕК.
Интересно, как се оказва така, че останаха разрешени за застрояване 50% от дюните на Иракли, лонгозната растителност (почти унищожена през изминалата година от АКБ "Форес" и "Суис пропъртис") и речният естуар? Как ли се водят в ТУП'а на общината? Като "пасищата" на Камчия, най-вероятно... Коя е тази Евгения Банева, която може да твърди колко процента от установените видове се срещат, има ли изобщо някаква диплома?
ДО кога мнението на полуобразовани мутри и мутреси ще се налага над истинското компетентно мнение?

Няма коментари:

Публикуване на коментар