13 август 2007

И Смолянските езера ще бъдат разпарчетосани за "Пропъртис фор сейл"

Разпродаването на националните ни богатства няма край. Вижте какво се случва: Като курорт рекламират в Русия вече Смолянските езера. Строи се мегакурорт край езерата. Този път на сцената излизат Христо Стоичков и генералният директор на Лукойл България (Валентин Златев). Та харесали си хората да строят край езерата и - Юруш!
Други пък край Смолян (хората в село Мугла) осъмват един хубав ден с план за унищожаване на селото им и превръщането му в "курорт" с жълти "замъци", райграсови голф-игрища и онези гадни "пропъртис фор сейл", познати от морето. Хората протестираха, ама кво от това - те са от раята, нямат право на глас. Конституцията за тях не важи - тя е само за новите собственици.
Та сега и Смолянските езера. На кого му пука, че са национално богатство? В наши дни ритнитопковците и тузарите с блиндираните стъкла могат да оберат всеки без да им мигне окото.
На фона на тази лудница с "пропъртисите" остана незабелязан фактът, че неидентифицирана организация събира "вход" от туристите, които разглеждат природната забележителност "Скалните мостове". Така де - до момента само "скубят" (по Черноморието използват в същия смисъл думята "плющят") туристите, но все още никой не се е сетил да строи в мостовете. Иначе няма да се учудя, ако някоя мутра от ДПС реши да остъкли мостовете, да ги бетинира и да ги превърне в "апартментс фор сейл". Само не са се сетили - в Смолянско можеш да получиш 'къвто документ ти скимне. Нали сте гледали "Црна мачка - бели мачок"? Там един сръбски циганин беше казал: "Българите имат поговорка. Ако имаш проблем и не можеш да го решиш с пари, значи ти трябват много пари".
В тоталната лудница за "пропъртисите" съвсем незабелязани останаха проектите на Турция да отклони водата от река Резовска, за да снабдява Истанбул с вода. На кого му пука, че нашият бряг ще се измени от едно такова съоръжение? На хората които живеят край реката и на природозащитниците, ама майната им, те са само тъпите избиратели и данъкоплатци - нито са политици, нито могат да си купят политици. Когато сушата по Резовска ги изгони от имотите им, и когато крайбрежните защитени хабитати бъдат унищожени, ще се появят "добрите инвеститори", които ще изкупят земите на безценица, после ще им променят статута и ще ги продадат като "пропъртис".
Ще дойде време, когато и последното запазено местенце ще бъде обсебено от мутра, И тогава всички ще се "радваме" на бурен икономически разцвет в нашата малка, мръсна кочина. Ще чистим "пропъртисите", ще косим тревата на "голф-плейграундите", ще режем ноктите на мутресите в "спа-комплексите" и ще сме доволни че правим това, защото няма да имаме избор. И тайно ще си мечтаем да избягаме далеч от кочината - някъде зад граница.

Няма коментари:

Публикуване на коментар