03 октомври 2007

ПРОГРАМА НА ГРАЖДАНСКИТЕ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ БЕЗХАБЕРИЕТО НА ЕДНО КОРУМПИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО

  • Сряда, 16:30 часа
    пред Народния театър - присъединяване към учителите под надслов "Образовани деца, за да се опазва природата"
    Гражданите за природата и учителите искат едно и също - да се спазват законите и институциите да мислят освен за джоба си и за хората. Достоен труд, достойно възнаграждение, достоен живот сред запазена природа.
    Носете си тениски (бели), за да си направим надписи Рила ни е мила и сайтовете: forthenature.org i saverila.ludost.net
    Носете си добро настроение, приятели и разум!
    Не се поддавайте на провокации!
  • Четвъртък, 19:30 часа
    пред сградата на Народното събрание (бившия Партиен дом) - Багерите идат - арт инсталация, показваща как багерът на незаконно строителство на частните инвеститори подкопава институциите и закона
  • Събота, 11 часа
    хижа Пионерска над Паничище - среща за поход за спасяване на Рилските езера, граждани и медии ще посетят района на незаконното строителство на пътя и лифта към Езерата, както и района на Седемте Рилски езера и връх Кабул, където се планира строеж на ски курорт "Паничище- Езерата - Кабул"
  • Събота, 12:30 часа
    хижа Пионерска - акция и изявления пред медии

За актуална информация проверявяйте в сайта saverila.ludost.net

За по-малко от две години коалицията между комунистическа, етническа и лакейска партия успяха да направят следното: 1. унищожиха две защитени местности; 2. заложиха унищожаването на всички запазени природни обекти; 3. подариха плажовете на мафията; 4. присвоиха два национални парка под прикритието на концесионни договори; 5. увредиха необратимо националните паркове Рила, Пирин и Златни пясъци, и природните паркове Странджа и Витоша; 6. изсекоха и разпродадоха вековни гори; 7. одобриха унищожаването на остатъците от чиста природа под формата на урбанизация на морското крайбрежие; 8. подариха на Русия трасе за газопровод; 9. промениха статута на крайморските дюни в "гори", а след това в "неизползваеми земи" и разрешиха застрояването им; 10. отнеха разкошната ботаническа градина в Балчик от Софийския университет с планове да строят хотели на територията на двореца; 11. превърнаха места с туристическа и консервационна стойност в голф-игрища; 12. С незаконното строителство, каптиране и изсичане лишиха от вода много градове и села в България; 13. Закриха маса училища и ги превърнаха в "спа-хотели"; 14. приложиха методите на полицейски тормоз към хората, които са недоволни от правителството.
Това е малка част от провиненията на марионетното правителство, управлявано задкулисно от мафията. Това се случи за съвсем кратък период. А догодина какво ще бъде?
Политиците ни съзнават, че единствената им пречка е будното гражданско общество - образованата част от населението на страната. Естествено, начинът да бъде държан един народ в подчинение е, ако народът е неграмотен. А най-лесният начин да държиш един народ неграмотен е, ако учителската професия е ниско платена. Така няма желаещи, които да практикуват тази професия, а малкото практикуващи учители са постоянно в бедстващо положение, често унижавани от ученици с богати родители. Правителството се страхува от богати учители и добре финансирни учени. Нормално платеният учител е независим, неподкупен, със самочувствие и без постоянния страх от манипулации. Добре финансираният учен е със свободни международни контакти, с възможности да работи по съвременен начин и, най-страшното за нашите политици, със независимостта и самочувствието винаги да казва истината. Нима нашите политици ще допуснат това?

Няма коментари:

Публикуване на коментар