11 октомври 2007

Гражданите си протестират, мутрите си грабят, а властите са в поза "не знам, не чух, не видях"

Нагледен пример за това можете да видите тук:
http://www.youtube.com/watch?v=8OihcXGAO2s
Граждани с GPSи установяват незаконно навлизане на строителни машини в Национален парк Рила и необратимо увреждане на парка, заедно с нарушени водоизточници. Във филма ще видите арогантното отношение на В.Маргин (зам.кмет на Сапарева баня), нагла мутра и полиция, която пази незаконния строеж на мутрата от .... няколко туриста с раници! Пред очите на полицаите туристите изпращат по телефона сигнал, (забележете) до ПОЛИЦИЯТА, за нарушение на закони в националния парк и от там им отговарят да подадат сигнала в писмена форма, като след месец щяли да направят проверката (когато строежът е готов). Служителите на ПОЛИЦИЯТА (забелязвате ли?) които са там да ОХРАНЯВАТ НЕЗАКОННИЯ СТРОЕЖ поискват личните карти на хората, които са подали сигнал до ПОЛИЦИЯТА (нали забелязвате честите повторения?), за да ги запишат кои са, понеже са се обадили на ПОЛИЦИЯТА без разрешение от присъстващите служители на ПОЛИЦИЯТА (малко объркващо е с тези всичките повторения, ама вижте филма и ще си изясните смисъла).

А на 13.10. (в събота), напук на вилнеещата коалиция от мутри и политици, започва доброволното почистване на природните паркове. Всеки парк ще има посланик - Маги Малеева и Ники Кънчев (във Витоша), Камен Воденичаров (в Златни Пясъци), победителката от "Сървайвър" - Нели (в Странджа), Вики от "Мастило" (в Шуменско плато), Веси (в Сините Камъни), Тончо Токмакчиев (във Врачански Балкан), Иван Бедров (в Персина), Александра Сърчаджиева (в ПП Рилски Манастир), Филип Аврамов (в Българка) и Ваня Щерева (в Русенски Лом).
Вижте тук подробностите във вестни Дневник.


....
Припомняме, че в момента незаконно и полузаконно се поставя началото на следните проекти за ски курорти на територията на Национален парк „Рила“:
Паничище – Езерата- Кабул – строят се пътища и лифт към Седемте Рилски езера без преценка за необходимостта от Оценка за въздействие върху околната среда, без Оценка за въздействие върху околната среда и без Оценка за съвместимост
Искровете – подготвя се без участие на обществеността Общ устройствен план
Картала – изгражда се незаконно без цитираните по-горе разрешителни път и лифт.
Семково – подготвя се документация и проект за нов ски курорт
Супер Боровец - министър - председателя публично се обвърза с незаконна пъра копка на проекта. (Подробна информация http://forthenature.org/news/146)
....
Целият текст е тук: http://forthenature.org/news/154

Няма коментари:

Публикуване на коментар