14 октомври 2007

Протест-купон организират БФБ и коалиция «За да остане придода в България»

11.10.2007
Българска Фондация Биоразнообразие
На 18 октомври "Българска фондация Биоразнообразие" и коалиция „За да остане природа в България” организират протестно шествие срещу унищожаването на българската природа, което ще завърши с концерт на мястото на бившия мавзолей.
Купонът е за всички – медии, претестиращи, експерти, институции, които, всеки по свой начин, допринесоха през изминалата година за опазването на биоразнообразието в България.
Протестът ще напомни, че въпреки популяризирнето на темата „околна среда” в обществото, ежедневно продължава да се погазва законът, строи се в защитени територии и се унищожава безценното природно богатство на България.
източник: БлуЛинк

Независимо от факта, че всичко случващо се по Рила е незаконно, там кипи строителна дейност: пътища, лифтове, водохващания и един изцяло незаконен ски-център "Картала". Актуална информация можете да видите тук: http://forthenature.org/news/158
Наблюдава се бетониране на Рила от всичките и страни, което ще доведе до необратимо унищожаване на природата и. Вижте тук снимки от вандалщините край хижа "Бодрост": http://forthenature.org/gallery/ski_resort_bodrost_in_rila
    Къде ще бъдат протестите: 18.10.2007, четвъртък, 18.00 часа
  • София
    Шествие: 17.30 от МОСВ на Славейков
    Концерт: 19.00 часа, площад "Батенберг"
    Остава, Балканджи, БГз , Добри и Питкин,
    Андро Стубел , народни песни и танци
  • Варна – пред хотел "Севастопол"
  • Пловдив – "копчетата" (площад Стамболов, пред Общината)
  • Стара Загора - пред Общината

Вижте тук целия текст: http://forthenature.org/actions/46

Няма коментари:

Публикуване на коментар