19 октомври 2007

Акциите за Рила продължават на място

Тази събота, 20 октомври 2007 г.,12,30 часа, над хижа Пионерска гражданите залесяват и рекултивират терените, които трябва да са гора, но са превърнати в път.

Сборен пункт в София: 7.30, на паркинга до стадион "В. Левски". Нека който има кола да дойде с нея, останалите хора ще се наместят по свободните места. Има осигурен и автобус за 12 човека!
Сборен пункт Рила - 11.00 часа, на строителната площадка над хижа "Пионерска".

Ще се залесяват символично с мури местата, които сега са разорани, а трябва да са гора! Начало на залесяването, 12.30 часа
Носете фотоапарати, диктофони и камери. След това пращайте обратно записи и снимки и линкове на contact@forthenature.org
Да засадим дървета, там където трябва да е гора, а не път!

На 20 октомври стават точно два месеца от първия протест на Паничище. За 60 дни институциите и МОСВ не успяха да установят и спрат незаконните строежи на Паничище.
И тъй като институциите явно не могат и не искат да са си свършат работата, ние ще я свършим вместо тях.

Всяка събота ще има гражданско присъствие на Паничище до спиране на незаконните строежи или докато падне сняг. Гражданите и коалицията „За да остане природа в България“ искат да се спре незабавно незаконното строителство на пътища и лифт на Паничище в Национален парк Рила и защитени зони по Натура 2000, които се строят без решения и преценки по ОВОС, оценка за допустимост и без концесия.

Гражданите настояват МОСВ и институциите да гарантират, че на територията на Националения парк няма да се строят ски курорти в противоречие със закона за защитените територии и плана за управление на парка.

(целият текст е тук)

Няма коментари:

Публикуване на коментар