26 октомври 2007

Явно България ще е отровно зелена

Днес Националният съвет за биоразнообразие е отхвърлил Рила-буфер от мрежата Натура-2000. Отпадането е станало по предложение на Велички Величков. Мотивите - "напреднали инвестиционни намерения". Напредналите инвестиционни намерения предсавляват проект за застрояване на Седемте рилски езера и проектът Супер Боровец, започнат незаконно от тройната коалиция и султана на Оман. Напреднали са, защото хората на Георги и Милен Велчеви (онзи от НДСВ) вече строят пътища и лифтове, като изсичат и изкореняват гората в националния парк. С днешното решение отпада и защитата на буферната зона, с което ще развържат напълно ръцете на незаконните строители. Отпадат също части от Иракли (плажът и р. Вая), Палакария (апетитната зона край реката) и Калиакра. Процедурата за това гласуване в съвета е била нарушена - гласуване без обсъждане, по команда, а и голяма част от членовете на съвета са отсъствали под натиск. Всички учени са гласували против отпадането (с изключение на Младен Живков и Атанас Донев).
Преди няколко месеца срещу защитата на Рила-буфер, Иракли, Калиакра и Палакария се бяха обявили кандидатите на партията "Зелена България", преди да се появят като партия.
Следете тук за нови протести:
saverila.ludost.net

1 коментар:

  1. ще помоля да оставяте коментарите си тук. а ако някого го сърби някъде, нека да си намери подходящ за "алтернативни" излияния блог.
    тук темата е ясно каква.

    ОтговорИзтриване