15 юни 2009

Предизборен дебат на екологична тема - на 16.06 в НБУ

Източник: forthenature.org

На 16 юни 2009г. от 11.20 ч до 13.20 ч в зала 310, Корпус I, на Нов български университет ще се съберат представители на претендиращите за нашето доверие политически партии, за да дискутират по темата «Екологичната политика на следващото управление». Поканата към политическите партии беше отправена от неправителствените организации от Коалиция „За да остане Природа” и Департамент Политически науки на Нов български университет. За момента потвърдиха участие следните партии: БСП, Герб, Синята коалиция, ПП Зелените, НДСВ и евентуално ДПС.

Още преди изборите за Европейски парламент коалиция "За да остане природа в България" изпрати на всички политически партии списък с 10 точки, обхващащи най-належащите и болезнени проблеми в екологичната сфера. Можете да видите 10-те точки на в този файл. Освен резюме на по-съществените проблеми на природозащитата, 10-те точки съдържат и ясни и конкретни стъпки и предложения на експерти за разрешаване на проблемите.

Очакваме да видим какви ангажименти ще поемат българските политици, както и да чуем какви са техните приоритети за опазване на природата в програмите им. Коалиция "За да остане природа в България" кани всички на дебата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар