15 август 2008

Гражданско присъствие в Рила - 22 август, 12 часа

източник: forthenature.org

„Граждани за Рила" и Коалиция „За да остане природа в България" организират гражданско присъствие в Рила на 22 август от 12 ч., което ще изрази несъгласието ни с продължаващото изграждане на незаконен лифт – част от ски курорта „Паничище-Езерата-Кабул".
Въпреки че Министърът на околната среда и водите изрази несъгласие с Подробния устройствен план на Паничище и отхвърли частта му, която предвиждаше заграбване на 24 дка от територията на Национален парк „Рила", продължава незаконното строителство на лифт и ски-курорт в Националния парк.
къде и кога:
22 август 2008 г., 12.00 ч.
до началната станция на незаконния лифт хижа Пионерска - хижа Рилски езера

Всички отговорни институции са поканени на проверка на място на началната станция на лифта в същия ден и час. Изпратени са покани до всички отговорни представители на изпълнителната и съдебната власт, както и до всички депутати. Представители на медиите са добре дошли.
След приключването на акцията на строителната площадка на начална станция на лифт х.Пионерска - х.Рилски езера, всички ще се отправят към бариерата, обозначаваща входа на НП „Рила", покрай пилоните на незаконния лифт и изсечените просеки за бъдещи ски писти от незаконния курорт „Паничище-Езерата-Кабул".
(тук целият текст)

Няма коментари:

Публикуване на коментар