21 август 2008

Скандални промени в Закона за лова нарушават европейското законодателство, демократичните норми и създават условия за корупционни практики

източник: forthenature.org

На първо четене са приети, почти "на тъмно" изменения в Закона за лова, които директно са насочени за заграбване и унищожаване на последните наши природни ресурси. Прие се: да се удължи ловния сезон за водоплаващи птици с един месец (вместо да се реши проблема с бракониерството), дивечовъдните участъци да могат да преминават в частни ръце и да има само една ловна организация, която всичко да решава - монопол.
Всичко това e решено при затворени врати и без дискусии...
Скандални промени в Закона за лова нарушават европейското законодателство, демократичните норми и създават условия за корупционни практики.

Очаква се второто четене на измененията в Закона да е през септември. До тогава трябва да покажен несъгласието си за готвените промени, за да спрем окончателното му приемане!

Въпреки че нашите управници не обръщат внимание на гражданския контрол, той все пак работи. Доказателство е всичко, което се случи до сега.
За тази цел е започната подписка - участвайте и този път. Подписките са единственият начин да бъдем чути. Не пропускайте тази възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар