29 август 2008

Държавата демонстрира корупционна наглост - ново строителство в Рила

След като работата с новите "супер курорти" доста се разсмърдя, и след като стана ясно, че територията на Супер Боровец и Супер Паничище е придобита от инвеститорите чрез серия от измами, се оказа че е дадена зелена светлина на скандално незаконния проект "Супер Боровец". Това ще смачка и без това презастроения Боровец. В направените промени в управителния съвет на "Рила - Самоков 2004" лъсва кой на кого и какви пари е прехвърлил. Почти половината от дружеството е собственост на оманския султан (Карпуз ли се казваше, не помня), още толкова на мафията Екуест, а Главболгарстрой и община Самоков (значи пак Главболгарстрой) са с по-скромно участие.
И така... изглежда, че Рушвет Чакъров е разрешил забучването на коловете на още един незаконен лифт - от Самоков до Маркуджиците. След това - изсичане и застрояване по план, изкореняване и настилане с чимове, асфалт и преливащи кофи за боклук, чалга и гнили кебапчета. Ядрото на курорта щяло да е Бели Искър. При този план на рекордно застрояване с неизвестна канализация и бъкни с отрови голф игрища, е уместно навреме да го преименуват на Кафеви Искър. А същият този искър, дори и под името "Кафеви" ще продължи да снабдява София с питейна (???) вода. То дали ще остане вода за реката е също въпрос, понеже на мафията тази вода ще и трябва за изкуствен сняг и за поливане на чимовете.
Ама много инфантилни управници имаме! В нормалните държави властите дават мило и драго, за да запазят планините като защитени територии. Нашите полуидиотчета, вместо да се понаучат от колегите си на запад, превръщат всяка планина която видят в пързалка. Имат интерес - Карпуз ще даде парички на ДПС, Симеон Пешов от руската мафия - ясно на кого, за Екуест май вече всички се досещаме. Така де, те и тримата партийни лидери бяха награбили лопати за първата копка.
Според бумащината на малоумните ни политици този "курорт" може да е напълно законен и природосъобразен, но общественото мнение е друго. Това личи в петициите, в които почти всеки срещнат български гражданин постави подписа си. Както и да го клинчат, Супер Боровец е незаконен.
Чудя се, дали ще доживея времето, когато България ще се управлява от кадърни и грамотни политици? От политици, които са чели достатъчно книжки? Едва ли. За съжаление, българската политика от 1944 г. насам показва, че вероятността това да се случи е нищожна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар