10 август 2008

"Супер Перелик" е незаконен - пука ли и на Любка Качакова?

Вижте на какво са направили Перелик:
http://forthenature.org/gallery/87

Не им пука изобщо. Имат си политически чадър от НДСВ - самата Любка Качакова от МОСВ дълбае там.

А въпреки частичния успех с Рила миналата седмица, Продължава незаконното движение на МПС в Национален парк „Рила”
Изглежда бариерата е само за "отбиване на номера" ....
Независимо от обещанията на полицията да има денонощен пост на бариерата на входа на НП “Рила” по пътя х.Пионерска-х.Рилски езера, в момента там няма никакви полицаи и безконтролното навлизане на МПС на територията на парка продължава. Бариерата е заключена, но превозните средства я заобикалят от едната страна и се качват отново до х.Рилски езера. Около 13:00 ч. на 7.08.2008 г. пред хижата е имало паркирани 10 коли с номера: КН 4030 АР; КН 0821 АЗ; СК 2467 Х; КН 2841 АР; КН 2754 АГ; КН 2650 Н; СА 2136 ...; КН 9976 ...; и един чуждестранен джип (номерата не са пълни, защото са погнали свидетеля).
На бариерата между 13:20 до 14:50 ч. са били засечени превозни средства с регистрационни номера КН 4687 АР, возещ туристи и багаж към Новата хижа, КН 3238 АС, свалящ туристи надолу, Е 9395 ВР - тъмнозелен джип, КН 3698 АТ - тъмнозелен джип. Освен това движение на МПС има и по пилоните на лифта.
„Граждани за Рила” ще уведоми отговорните за присъствието на полиция на бариерата регионални подразделения на МВР – РПУ-Дупница и ОДП-Кюстендил. >>>

А в същото време ДПС правят опити за унищожаване на Национален парк Централен Балкан. Как? Готвят се да преместят дирекцията, сиреч да направят нова дирекция. Защо? Защото този национален парк е сертифициран за добро управление, а за мутрите това не е удобно. В Рибарица са започнали строеж на огромен незаконен курорт "Марина Дор", заради който вече са изсекли 150-годишни букови гори, направили са незаконна корекция на реката и са унищожили крайречната растителност.

Усещате ли, че оставаме не само без държава, не само без територия, не само без среда на живот, но и без елементарните права, които би трябвало да имаме?

Няма коментари:

Публикуване на коментар