04 февруари 2010

Обща позиция за ГМО

ДО Г-ЖА ЦАЧЕВА,
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА Р. БЪЛГАРИЯ

ДО НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ЗА ЗЕМЯ, ЧИСТА И СВОБОДНА ОТ ГМО!
ТОВА ЩЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА РЕКЛАМА ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.
НЕКА НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТ ДА ИМА ЕТИКЕТ „GM-free“НАШИТЕ ВЪПРОСИ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НАРОДНИТЕ НИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СА:

Колко струва екологично чистата ни българска земя?
Готови сме да платим всички европейски санкции!

Чистата ни земя НЯМА ЦЕНА!

Колко струват стотиците ни уникални български сортове, завещани ни от българите преди нас?

Готови сме да платим всички европейски санкции!

Българската роза, българските лозя, българската пшеница НЯМАТ ЦЕНА!

Колко струва здравето на децата ни?

Готови сме да платим всички европейски санкции!

Здравето на децата ни НЯМА ЦЕНА!


ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА Е ВТОРАТА ИРЛАНДИЯ!

"Ирландия наложи тотална забрана на ГМО културите на своя територия. Ирландските производители ще могат да поставят етикет „GM-free“ на своите продукти – месо, млечни производения и др. Поради голямото търсене на храни без ГМО в Европа и Щатите, поддържането на подобен бранд, както и развиването на еко-туризъм е силно оръжие за излизане от кризата и за брандиране на местните продукти.

Да се надяваме, че примерът на Ирландия (http://greentech-bg.net/?p=4875&cpage=1) няма да остане прецедент, а ще се окаже вдъхновяващ и заразителен. Той е демонстрация на далновидност вместо флирт с лесните печалби за няколко сезона, последвани от непредвидими последици.

Все повече научни данни показват, че ГМО не са новата зелена революция, нужна да се преодолее недостигът на храни по света. Необходими са повече усилия за селекция по добрите стари методи, използвани и доказани от хиляди поколения фермери."
Ако направим това, не само че никой от Европа няма да ни санкционира, всички го знаем, но цяла Европа ще ни аплодира, всички европейски медии ще пишат. Това наистина ще е огромна реклама за България, най-голямата, ще си спечелим уважението и пазарите на цяла Европа.


01. 02. 2010 год.

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ НА РОДИТЕЛИ И ГРАЖДАНИ
ФОНДАЦИЯ ЗА ОКОЛНА СРЕДА И БИОЗЕМЕДЕЛИЕ
БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ БИОПРОДУКТИ
ФЕРМЕР БГ
НАЦИОНАЛНА НАУЧНА АСОЦИАЦИЯ ПО ПЧЕЛАРСТВО
НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ “EКОГЛАСНОСТ”

Калин Младенов Ненов
Габриела Пламенова Петрова
Диди Баев
Маргарита Костова

2 коментара:

  1. Анонимен5.02.10 г., 14:14 ч.

    Демокрацията е преди всичко шанс за избор. Ти избираш дали ще ползваш ГМ храни. В крайна сметка съществува и вариантът да си купиш евтин селски имот, да произвеждаш, каквито си искаш храни, да ядеш, да пиеш и да живееш сто хиляди години.
    Предлагам като допълнение към петицията срещу ГМО да се въведе пълна забрана за пътувания в страни, отглеждащи ГМО, пълно търговско ембарго за същите и скъсване на дипломатическите отношения. Гражданите на тия страни, пристигнали на територията на любезното ни отечество, следва да се държат 30 дни под карантина за сметка на данъкоплатеца, да им се правят пълни генетични изследвания, промивки и клизми, и да се карат да подписват клетвени декларации, че се отричат от ГМО. Неподписалите горната декларация трябва публично да се изгарят на селските мегдани.

    ОтговорИзтриване
  2. поредният луд си остави отпечатъка. браво!

    ОтговорИзтриване