26 февруари 2010

Известни творци се включват в каузата „България – свободна от ГМО”

Тази неделя, 28 февруари 2010г., пред Храм-паметник „Св.Александър Невски” от 12 до 15 часа ще се проведе голям митинг-концерт под надслов:

„За България свободна от ГМО!
Да съхраним земята си чиста и да запазим здравето на нашите деца!”

Това е поредната гражданска инициатива на родители, подкрепена от фермери, зърнопроизводители, пчелари, биоземеделци, учени и природозащитници.
Протестът е насочен срещу промени на Закона за генетично модифицираните организми (ГМО), които биха позволили освобождаване в околна среда или отглеждане на ГМО в България.

Ние настояваме:
българските власти да изпълнят препоръките на европейската комисия и да изработят и представят на българското общество политически документ - НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ за развитие на държавна политика и приоритети, която да утвърди България като свободна от ГМО територия;
незабавно да се създаде екип с широко гражданско участие за изработването на този документ.

Инициативата е изцяло гражданска и е доказателство за товa, че българските граждани отстояват правото си на живот и поминък в страната си и бъдещето на децата си в нея.
На митинга ще вкусите родна българска продукция: мед, вино, билки, зеленчуци, хлебни и сладкарски произведения от производители на традиционни български сортове, с методите на традиционно и био земеделие.
В подкрепа на каузата, в митинга ще вземат активно участие и известни български писатели, художници, актьори, спортисти, лекари, учени.
Засега участие в концерта са потвърдили Елица Тодорова и Стунджи, Камелия Тодорова, Коцето – Калки, Теди Кацарова, Поли Генова, Христо Караславов, Мартин Костадинов, женски народен хор „Елица”, детски хор „Бон – Бон”, вокално студио „Dstars”, Влади Въргала и други. Всички изпълнители участват напълно безплатно в подкрепа на идеята.

1 коментар:

  1. Вече се организираме за общи действия и в нашия заспал по отношение на всякаква гражданска активтост край. От 27 февруари стартира процесът на изграждане на ЕКО мрежа Добруджа. Ще направим всичко възможно за информирането и просвещаването на добруджанци по всички въпроси, касаещи тяхното настояще и бъдеще - опазване на природата и здравето на човека, защита на човещките права и децата в риск. няма да позволим бетонирането и на Северния бряг на България, което трябва да се превърне в кауза на всички природозащитници в България...
    Венелина Бербенкова - председател на Клуб Екоравновесие Добрич

    ОтговорИзтриване