02 юли 2009

Два дни преди края на изборната истерия

Както винаги преди избори, по стените и оградите се появиха огромни пластове от ненужна хартия, които започнаха да окапват от собствената си тежест:

Лепячите на плакати към различните партии културно се изчакват, след което тези които са чакали лепят плътно плакатите си върху все още мокрите предишни. Дали някой обръща внимание на тези подгизнали плакати? Едва ли. И да иска, няма как - постоянно някой друг лепи отгоре.

Ефектът от истерията се подсилва от раздаваните червени и жълти листовки със снимки на мазни, духовно нечистоплътни хора, които след това попадат в кошчетата за боклук, или се реят свободно по улицата, докато завали и се превърнат в цветна кална каша. Всичко това се случва под крясъците, идващи от мегафоните на движещи се по улицата червени коли.
Обръща ли някой сериозно внимание на този цирк? Наистина ли така конкуриращите се партии, хвърлящи милиони за безсмислени плакати, листовки, шумов и телефонен тормоз, си мислят, че това е начин за да спечелят доверието на хората???

Няма коментари:

Публикуване на коментар